2012. nov. 14.

Lovagok, űrlények, meg rengeteg pénz

"Inog a világ címmel megjelent az Edda Művek 31. lemeze, amelyet a zenekar december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában mutat be a rajongóknak" 

Adta hírül a szomorú tényt a Lángoló Gitárok blog a tegnapi nap folyamán, s hát nem titok, hogy eme sorok elolvasása legalább annyira megrázott minket, mint a multikurvának szegődött Tankcsapda új lemezének megjelenése, s valami végképp eltörött bennünk. Zavarodott arccal, kétségbeesetten bámultunk a monitorra, válaszokat keresve lehetetlen kérdésekre, s legszívesebben sírva roskadtunk volna össze, öklünket rázva az ég felé. Ez tényleg megtörténhet? A Magyarok Istene tényleg végleg elhagyott volna minket? Tényleg hamarosan itt a világvége? Pár óra mély depresszió és letargia után azonban megpróbáltuk összeszedni meglehetősen zilált gondolatainkat, s egészen addig nem nyugodtunk, míg végül mindössze három rövid, megválaszolatlan kérdéssel maradtunk magunkra eme borzasztó esemény kapcsán: 
Miért? Miért!? Miért!???

Miért kell ez nekünk? Mikor eszmél már végre kicsiny országunk népe, hogy a dolgok legkevésbé sincsenek rendben, s ez nem mehet így tovább!? Mikor ébredünk végre rá, hogy forradalom kell, más itt nem segít!? Ha nem lenne elég ugyanis, hogy a mostanában túl sok bort fogyasztó, ám annál több vizet prédikáló, űrlényekkel kokettáló és magát a megváltó fény gyermekének kikiáltó Pataki Atis még mindig él, hogy ennek tetézése végett még a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is megkapta a közelmúltban, akkor még jön ez is. Meddig kell ezt tűrnünk? Meddig kell még várnunk, míg végre kis hazánkban törvény fogja tiltani, hogy egy zenekar tízéves fennállása után még mindig lemezeket adhasson ki? Hogy végre az igazságszolgáltatás vas keze lesújtson az olyan borzalmas alakokra, akik újabb és újabb bőrt szeretnének lehúzni az egyébként is meglehetősen sekélyes, innen-onnan összelopott életművükről? Mikor kergetjük már ki végre az ilyen Pataky-féle férgeket a közéletből?


"Szerencsés vagyok, zenélhetek, és ez az embereket érdekli. Biztos vagyok abban, hogy a pénzorientált világ helyett hamarosan a szív és a lélek időkorszaka következik, az Aréna-koncerten megmutatjuk a kaput ebbe az irányba" Nyilatkozta az embernek legnagyobb jóindulattal sem nevezhető, gerinctelen csúszómászó, valószínűleg egy meglehetősen lélekemelő bankószámlálás szünetében.

A Velvet.hu-nak Attilánk elmondta ugyan, hogy mindnyájan egy jobb világra hivatott civilizáció részei vagyunk, mi azért átlátunk a szitán.“Mi örök lelkű csodálatos fénylények vagyunk, minek kell öt napot meg hatot meg nyolcat dolgozni egy héten, meg 14-15 órákat, meg este bent maradni?” Atis szépen csengő szavai nem jelentenek ugyanis semmi többet annál, minthogy már évtizedek óta büdös neki a rendes munka, s nem is lesz ez már máshogyan egészen addig, míg világ a világ. Remélhetőleg tehát csak december 21.-ig, hiszen a maja naptár (mely az új Edda lemez borítóján is megtalálható!) ugyebár ekkorra jósolta a várva várt apokalipszist. Kicsit persze aggódunk, mi lesz így a lemezbemutató szuperkoncerttel, melyet a zenekar december 28.-ra harangozott be, egy teljes héttel a világvége utánra. Nem egészen vagyunk abban biztosak, hogy az univerzum elhalasztaná a beígért apokalipszist Sir Pataki kedvéért, habár mi tagadás, egy Edda koncert azért biztosan meglehetősen elgondolkodtathatja. A mi tiszta szívű Atisunknak meg nyilván szent fénylény képében sem lenne nehéz feladat megragadnia a mikrofont és beszedni a zsíros lóvét a közönségtől, hiszen mindent a szeretetért, ugyebár. Feszülten várjuk tehát a decemberi fejleményeket... Vajon sikerül-e az Eddának lenyomni a világvégét?

Azért jobb érzésű olvasóink számára ismét feltenném ama pár kérdést, mellyel egész eszmefuttatásom nyitottam:
Biztosan kell ez nekünk? Mikor eszmél már végre kicsiny országunk népe, hogy a dolgok legkevésbé sincsenek rendben, s ez nem mehet így tovább!? Mikor ébredünk végre rá, hogy forradalom kell, más nem segít!? Hát kell ehhez nekünk még az idei év folyamán egy újabb Republic lemez is? Netán egy Omega? Na ugye, hogy nem!?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése