2013. jan. 12.

DEMONSTRATIO TACERE- A néma lázadás

"S a sok nemes szív meghasad
ahogy a káposztalevélbe csavart,
húsgombóc az árvák közé szalad.
Dulakodva szopnak Aktuál-Anya mellén,
fel-fel öklendezve a dunamelléki csillagot alatt."
Pár évvel ezelőtt is büdös szelek fújtak a büdös lyukból, és a helyi diákság lázadást tervezett, hogy nemtetszésüket fejezzék ki kufmann rózsival és perverz tervezeteivel szemben.
Az egész, "NÉMA DEMONSTRÁCIÓ" cím alatt futott.
Tüntetéseket  ma már bárhol tudunk nézni, legfőképp interneten, de ez hogy NÉMA olyan egyedien hangzott, hogy úgy éreztem muszáj látnom!
Nem számítottam nagy dologra, és talán az én hozzáállásom is benne van, de mielőtt kimentünk vettem pár sört, mert hideg is volt, meg úgy tűnt tényleg unatkozni fogok.
A bejelentett többszáz ember helyett, szerintem lehettünk vagy 50-en, vagy 100-an legfeljebb! 
Miután összecsődültünk az épület előtt, az egyik echte liberális tanár biztosított minket a támagotása felől, majd mikor rákérdeztem hogy ő is jön-e, csak annyit mondott:
-Nem. Sajnos nem tehetem, ma délután még dolgom van.
Azzal tovább is állt.

Kint álltunk a főtéren abban a rohadt hidegben, a pódium előtt. Valami idült alkoholista feltámolygott a cirkuszi zsámolyra, és hajlott korára való tekintettel, tudatta velünk,
ő is liberális fiatal.
Kicsiny csoportunk ezt nem vette jó néven. Köptünk egyet. -Anyád a liberális.-
Volt itt persze, egészségügy, elmúlt 8 év, meg hogy az MSZP az király!
Csórikám olyan szarul helyezte el a szavait, hogy még azoknak is arcára fagyott valami akik azt sem tudták miért is jöttek ki.
Második felvonásban, a polgármesterrel beszélgettünk volna, de ő a csicskáját küldte, egy igazi ORBÁN LICTORT (törvényszolgát), mert fővárosi kiküldetésre ment a Kaptárba.
Ekkor zúgolódni kezdett a pórnép színe-java. A lincshangulatot egy bokorból kiugró emeszpés partizán akarta elkerülni, mikoris a mikrofonba harsányan elkezdte szídni a helyi
vezetést, és barátságosan átvette a követeléseinket. Szájáról habzó nyál csorgott, ahogy megérezte a hatalmat. Páran be is kapták a horgot. 
Szinte hihetetlen volt látni, mennyire könnyen bezabálják amit eléjük raknak. A végén már nem is iskolákról volt szó.
Aztán lezavarták a Mesterházy-klónt, és két egyetemista tartott hangosolvasási gyakorlatot amely többször is kudarcbafúlt, mert nem ment a szöveg.
Gyászunk végén, gyertyákat raktunk valami keresztény emlékműre, és megkértek minket hogy békésen és csendesen távozzunk.
A Csirke meg én, legalább ordítva kurvaanyáztuk a polgármestert a munkahelye előtt amire a portás is kijött. Azt hiszem, aznap miénk volt a csúcsteljesítmény!
Hazafelé azon tűnődtem, vajon mi lett volna, ha a kurucok, az 56-sok stb... is csendesen demonstrálnak. 
Szájratapasztott kézzel, és gyertyákat gyújtogatva, részegen rózsákat dobálva a Dunába, követelték volna pontjaik teljesítését?
Azért, volt aki örült. Hiszen átvették elégedetlenségünk listás manifesztumát.
Másnap kiderült, hogy a polgármester csak azért nem tudott jönni, mert egy fidesz-mszp titkos záradék értelmében, aznap haza ment és húst evett.

2013.01.12.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése