2013. febr. 19.

Pistának jó lesz!

Az ELTE BTK hallgatói önkormányzata (HÖK) éveken át listát készített a gólyák vallási hovatartozásáról, pártpreferenciáiról és egyéb tulajdonságairól.Az atv.hu birtokába került lista 2009-ben készült, 600 hallgató adatai és a hozzájuk fűzött megjegyzések szerepelnek rajta. Olyanok, mint például: "filmbuzi, ateista, Demszky-ismerős", vagy éppen "rendes néptáncos katolikus lány, pistának jó lesz :)", máshol pedig "csúnya zsidó feje van".További elképesztő megjegyzések még: "MTK-szurkoló, de amúgy refi", "egészséges világlátású, klassz csaj", "Ismerős Arcok a kedvence és Horthy emlékiratai". "Félvér lehet a kislány, és az összes képen óriási ribanc", "szerintem cigó", "biztos, hogy ratyi", "Kürt alapítványi iskola sok zsidó tanárral", "langy fideszes", "belpesti zsidó p...", "jó segg", "b...ni való egyiptológus".
 - írta a mai nap folyamán megjelent cikkében a  hvg.hu

Az ügyre persze (mint az várható volt) kiéhezett kutyák módjára vettette rá magát az összes létező hazai hírportál, őrjítő cikkáradatot ömlesztve nyakunkba, melyeknek többségében az írók különös figyelmet szentelnek az említett HÖK tagok politikai hovatartozásának, ezáltal a bolhából elefántot, a bunkóság egyszerű iskolapéldájából sokkal nagyobb, politikai kérdést kreálva, így akarván kirobbantani a harmadik világháborút abban a híg csecsemőürülékkel teli, törött fülű biliben, melyben a fostenger morajlása már egy ideje magától sem hajlandó lenyugodni. Hát kellett ez nekünk?

Tételezzük fel, hogy a lista valós, és nem valamiféle olcsó, balos rágalomhadjárat szüleménye. (Sajnos előbbinek meglehetősen nagy valószínűséget tulajdonítok, ismerve napjaink felsőoktatásban résztvevő fiataljait) Ebben az esetben a jobboldal ismét óriási pofont kapott a közélettől ütésektől már eddig is püffedt orcájára, és mindezt miért? Amiért pár elkényeztetett, pesti nyikhaj épp vicces kedvében leledzett és mérhetetlen ostobaságtól fűtve úgy érezte, hogy szubjektív véleménye kifejtésére a legmegfelelőbb hely egy hivatalos intézmény számítógépes nyilvántartása.
Bravo! Csak gratulálni tudok a jövő "jobboldali" értelmiségének!

Nem azzal van itt a probléma ugyanis, hogy listáztak. Ki a francot érdekel? Nyilvánvalóan hazudik az, aki a karvalyorrú, hangoskodó szomszédot egyszer sem bipsizte le magában, vagy épp nem hordta el mindenféle nácinak a sarki közért modortalan tulajdonosát, akinek mellesleg üzlete ajtaján egy méretes Nagy-Magyarország matrica díszeleg. Mindnyájan ítélkezünk, bármennyire nem is szeretnénk. Hazudik, aki azt állítja, hogy soha életében nem viccelődött egy esztétikusnak kevésbé mondható egyén külsejével, vagy épp sosem sustorgott barátai társaságában egy ellenkező nemű illető kiváló testi adottságait megvitatván.
A probléma ott kezdődik, hogy bizonyos dolgokat illene kinőni a középiskola elhagyásával, az érettségi vizsga letételével.
Vagy ha kinőni nem is, legalább megtanulni magunkban tartani, megtanulni felnőtt módjára viselkedni, kulturált körülmények közt megfogalmazni véleményünket, amennyiben az az adott témában valóban releváns. Amennyiben pedig nem, befogni a nagy, lepcses pofánkat.

Mégis mit gondoltak ezek az idióták?Nem lett volna nekik elég érzelmileg fogyatékos lelki világuk által kitermelt kis véleményükön egymás közt elrötyögniük sötétített üvegű kis irodájuk mélyén? Tényleg lehet akkora címeres ökör egy elméletileg "felnőtt" ember, hogy egy ekkora baromságot elkövessen? Amennyiben igen, ez abban az esetben sem politikai jellegű kérdés.

Probléma van ugyanis, súlyos probléma, ezt mindenki látja, ám azért, mert eme meglehetősen csekély ésszel rendelkező fiatalok "jobboldalinak" aposztrofálták magukat, még egyáltalán nem a jobboldal milyenségében kellene keresni ezt a bizonyos problémát. Idióták ugyanis mindenütt vannak, hol több, hol kevesebb.
Az igazi gond a magyar felsőoktatási intézmények felvételi rendszerével van, hiszen ekkora kreténeket egy rendesen működő társadalomban útkaparónak sem vennék fel, nem pedig az egyetem életében fontos pozíciót betöltő bölcsészhallgatóknak.
Amennyiben a lista valós, legyenek megalkotói jobbosok, balosok, zöldek, liberálisok, vagy tököm tudja micsodák, abban az esetben borzasztóan elszomorító az, mivé is züllött a magyar felsőoktatás egyik legnevesebb intézménye, vagy úgy általában az egész magyar oktatási rendszer.

Ez, kérem, ami ma itt van, ami körülvesz minket, vagy ha úgy tetszik, amiben nyakig úszkálunk jelen pillanatban, az nem fogható az elmúlt kettő, esetleg négy év politikai erőinek munkálkodására. Sem a jelenleg hatalmon lévő, sem a jelenleg "ellenzékinek" aposztrofált pártokra nem kenhetjük rá azt a meglehetősen erős bűntettet, hogy tönkretették a magyar felsőoktatást. Abszurdum lenne.
Ez ugyanis, kérem, minimum húsz év szorgos, összetartó munkájának eredménye. Az, hogy a felsőoktatásban résztvevő diákok nagyobb részének szellemi szintje  a nemlétező óvodás kisöcsém intelligenciahányadosát veri alulról, az ismét csak annak következménye, hogy ebben az országban, ezen a kontinensen bármit lehet, mindent szabad. Szellemileg felzárkóztunk az évtizedeken át sóvárgott, fejlett Nyugathoz! Amerika már csak pár lépés távolságra van. Nem baj, Pistának majd jó lesz!


dajkag

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése