2013. júl. 29.

CSINIBABA SZERESS BELÉM!

Csinibaba ereszd belém!A Margit-szigeten került megrendezésére a ZENÉS VISSZARÉVEDÉS A SZOCIALISTA IDŐKBE című rendezvény. Olyannyira felkeltette az érdeklődésem ez a cím, már csak történelem szeretetemből fakadóan is, hogy ki kellett elégítsem a kíváncsiságomat.  
A szigeti bejáró felett hatalmas szalag feszült, rajta pedig az állt hogy: A vas és acél országa leszünk! Rengeteg volt a stand, minden korhű! Lópici Gáspár háromhuszas kenyeret osztogatott, mellé sör és virsli dukált. A cigisnél csak munkást, paklit, és barna szofit lehetett kapni, amiket ha megvásárolt az ember azonnal kollektivizáltak. Idős párok összebújva nézték a Dunát és egymás kezét fogva nosztalgiáztak.
- Jajj papa milyen szépek voltak azok a padláslesöprések!
- Ugyan mama! Mindig ezt mondod, azért én a fekete vágásokat jobban szerettem.
- Bárcsak ideológiailag képzettebbek lehettünk volna…
- Bárcsak…
- Szeretlek papa!
- Érted a vörös csillagokat is lehoznám az égről mama!

Ezután a sportsátor felé vettem az irányt. Volt itt kérem futball, sarló-kalapács vetés, vasöntés, Molotov-koktél hajítás, de még Amnesztia-gyorsasági verseny is. A cél itt az volt, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbb  '56-osnak adjon a versenyző közbocsánatot. A szadistábbak persze lőhettek tömegbe is, nyereményük pedig egy lejárt érdemérem volt. Többen panaszkodtak hogy a versenyszámra előszedett szovjet géppuskák el vannak kalibrálva, de a búcsú már csak ilyen…
A gyereksátorban, nyálas kenyérbélből formázhattak Lenin-szobrocskákat a munkásifjak.
 A legjobban sikerült alkotásokat nyálas kenyérbélből készült Rákosi-szobrocskákkal jutalmazták. A besúgós játékban a gyerekeknek egymást kellett beköpniük egy hatalmas Berija-jelmezbe öltözött plüssembernél. A legsikeresebb spicli egy négyfős utazást nyerhetett Szibériába. A második helyezett díja, egy öt éves öregedési ciklus az 5 éves terv keretében, a harmadik pedig a nap további részében elzárást kapott.
A rendezvények után a Faszkalap és Krumpliorr nevű zenekar szórakoztatta a kis lurkókat.
A társkereső színpadnál, a férfiak egy Honecker-maszkot kaptak, a hölgyek pedig Brezsnyev álarcot. Ezután ki-ki megcsókolhatta az általa választott politikust amiről fényképek is készültek.Este, a tombola a Guess Who Is Kulák? jegyében folyt. Ez abból állt hogy egy bekötött szemű illetőt, megforgattak a saját tengelye körül párszor, majd találomra rá kellett bökjön valakire. Az így nyertes személyt, a csak aznapra újból felállított Államvédelmisek  jól összeverték. Az estét, engedélyezett zenés táncmulatság zárta, ahol a Varót Miki és az Egybesült Hízók biztosították a talpalávalót. A koncert legvégén a cenzorok bírósági idézéseket szórtak a tömegbe, majd az emberek hazatértek a panel-makett otthonaikba, mert másnap indult a gyár.

2013.07.29.        Timúr0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése