2013. aug. 20.

A Nemzeti Pótjegyváltás Rendszere (NPR)

A Nemzeti Pótjegyváltás Rendszerében (NPR) az utazó egyéneknek pótjegyet kell váltaniuk olyan szolgáltatásokért, amiket egyébként igénybe se vesznek. (Mindezt csak a buszokon, a vonaton a gyorsaságért kell pótjegyet váltani a polgároknak.) Hihetetlenül jó kis rendszer ez, ugyanis viszonylag pénztárcabarát és mégis nüansznyi különbségekért lehet "adóztatni".


A két tényező amikért fizetni kell: Légkondicionáló, Wifi. Én soha sem szoktam wifizni a buszokon, de ettől függetlenül ki kell fizetnem a pótjegyet. Na most ugye azért fizetek ebben az esetben, mert szép, hogy van ez a dolog, de én csak szemlélem a működését a nagyszerű találmánynak.
Nos, ezen a logikán tovább merészkedve a pénztárcákhoz javaslatot szeretnék tenni a kormánynak további pótdíjakért.
Sokkal jobb úgy utazni a buszon, hogy az ember nem dagadt és csúnya női utasokkal van egy légtérben, hanem szép, hungariantopten lányokkal. Egyszerűen jobb lesz az ember közérzete. Ilyenkor akár a légkondicionálót is ki lehet kapcsolni az embertelen kánikulában, hiszen az embert a gyönyörű szem és csöcs párok foglalkoztatják. Ha véletlenül az utas szerelembe esne, vagy csak egy gyors szúrássorozat zajlana le a járaton, akkor nem kéne díjat fizetnünk, hiszen a Wifiért sem kell többet fizetnünk, ha használjuk. Meg ugye nem akarjuk a Volán járatokat bordéllyá tenni, és különben is költséges lenne a Kunság Volán feliratot átírni Kunság Kuplerájra.   Ezentúl ha 5 jó nő/busz helyzet áll elő adóztassuk 100-150 HUF-al az utazókat. Legyünk következetesek, ha lehetséges.
A kilátásért is lehetne 20-30 forintot kérni. Nem mindegy, hogy az ember Miskolcon vagy a mesés Szegeden megy át a járattal. A miskolci vagy kazincbarcikai "utcáraszaratom a gyerekem" panoráma egész más, mint mondjuk a 8-as főút kilátása. Ugye, a következetesség...
Viszont pótjegymentessé kell tennie a mindenkori magyar kormánynak az aljatelepüléseken áthaladó járatokat. Aki szokott Csór felé száguldani a Volán járatokon, az tudja miről szól a javaslat.
Gyűlölöm Csórt, és a csóriakat. Csóron azért van focipálya, hogy ne játsszon rajta senki. Csóron azért van templom, hogy ne járjon oda senki. Csóron csak kocsmák vannak, egyetlen híres dolog volt még ott, a Csóri Csuka Csárda, de már nem üzemel a hely. A csóriak nagyon furcsán viselkednek, főleg a buszokon. A tekintetükön látszik, hogy sanyarú sorsuk van és nagyon nehéz kijönni ebből a helyzetből. Ugyanis egy átlag feletti csóri el akar onnan minél előbb kerülni és törölni nevét a csóriak névsorából.
Egy átlag csóri létének esszenciája, hogy ő bizony csóri. Ez abban nyilvánul meg, hogy nem boldogok, és soha nem csinálnak semmit, csak vásárolnak a környező nagyvárosokban. A csóriak nem mutatják ki, de valójában akkora lokálpatrióták, hogy hódító törekvéseik vannak. Egyenesen Horvátországig mennének...

Kérem a kormányt, fontolja meg javaslatom, ugyanis az éves büdzsé is jobban nézne ki, ha követnék tanácsaimat.Továbbá szeretném, ha a csóriakról írt kis kitérőmet megértenék. Gyűlölöm őket.

                                                                                                                                   
                                                                                                                               GBucó0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése