2014. febr. 28.

MIT KÍVÁN A MAGYAR NEMZET? - Legyen fű, csöcs, na meg kiscicák!Megállíthatatlanul dübörög a 2014.-es választási kampány. A gourmandok számára megjelenik Gyurcsány atyánk szakácskönyve, Bajnai Gordont kóbor terrorista bohóc molesztálja Hatvan híresen kegyetlen utcáin, Vona Gábor cicákat simogat, a rezsink meg egyre csak csökken. Mikor úgy gondoljuk, egy bizonyos pontnál már csak nincs lejjebb, akkor jöhet a csodálkozás. Mindig van…


 Van ez a szervezet, ez a Negyedik Köztársaság nevezetű, akiket nem igazán tudok hová tenni. Azon egyszerű okból kifolyólag, hogy nem tudom eldönteni azt, hogy amit ők állítanak, amit ígérgetnek, azt ők maguk tényleg elhiszik, komolyan gondolják-e, vagy pediglen egyszerű blöff az egész? Tényleg képesek-e abban hinni, hogy a mai Magyarország legnagyobb, legégetőbb problémája a marihuána illegális mivolta, vagy egyszerűen a fiatal és manipulálható rétegek ösztöneire és naivitására hagyatkozva próbálnak felkapaszkodni az Országház padjaihoz vezető, igen meredek, veszélyes lépcsőfokokon? Ez tényleg ilyen roppant naiv, jóhiszemű fickók gyülekezete, vagy pedig tipikusan az „Ígérgessünk fűt, fát, szabadságot, egyenlőséget, azt majd úgyis lesz valami...” elv alapján működő, populista bűnszövetkezet? 

 Leginkább a kettő keverékének látom őket egyébként. Roppant naiv, már-már hülye fickók gyülekezete,
akik gazdasági és politikai téren szenvedett hátrányos helyzetük ellenére tisztában vannak azzal, hogy a fiatalokra kellene alapozni, és erre próbálják is bevetni a legmegfelelőbb eszközöket, hol hatásosabban, hol hatástalanul.  Jött most például ez a fiatal, emberjogi harcos szóvivő nőcske, aki nem egyébért, mint a választópolgárok aláírásaiért cserébe bocsájtja áruba saját testét a Facebook közösségi oldalt, mint olcsó és hatékony médiumot kihasználva. Háromezer ajánlás, és villantja is a tejcsárdát. Megígérte. Szép dolog, mondhatom, olyan komoly, tiszteletre és megbecsülésre méltó felnőtt nőhöz, államigazgatási feladatokat ellátni kívánó személyhez méltó cselekedet. Mindenki szeretné, ha ilyen remek emberek kezébe kerülne saját országának kormányzása, nemdebár? Arról meg ugye nem is beszélve, hogy hol van itt ilyenkor a híres, szabadelvű, feminista gondolkodásmód, mely szerint a női test nem árucikk? 

 Persze nagy valószínűséggel sem a feministáknak, sem a szemérmesebb honpolgároknak nincs oka az aggodalomra. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a tábla alatt nincsenek csöcsök. Mármint arra gondolok, hogy ha meg is lesz a háromezer ajánlás, és a kedves hölgyemény ígéretéhez híven villant is, Facebook oldalán található, humoros képeire alapozva valószínűleg valami roppant vicces kis dolog fogja eltakarni tőgyeit a kíváncsi szemek elől. Nyomtatott kiscicás fotók, testfestékkel felvázolt Dózsa György portré, vagy épp egy pár, kampányból visszamaradt, vörös, 4K!-s matrica. (Persze ha mutat egyáltalán valamit, hiszen facebook -on már most roppant kínos, egyébként előre megjósolható magyarázkodásba kezdett.)

 Mi, innen a Reakció szerkesztői székéből csak annyit tanácsolnánk: Kedves Kinga! Vigyázzon magára, ugyanis a könnyen jött hírnév általában könnyen is megy, tizenöt perc felkapottságért pedig vajmi kevés értelme van önmagából egy életre bohócot csinálnia.  A közösségi oldalakon tett vicces kijelentések és ígéretek nyilván remek, s ráadásul olcsó marketingfogásnak bizonyulnak, ám hosszútávon kevésbé kifizetődőek. Az internet ugyanis, mint azt oly gyakran szokták emlegetni, nem felejt. Fiatal még, pár év múlva talán mégis meggondolja magát, és úgy dönt, az efféle bohóckodás helyett inkább gyermeket (ne adj Isten gyermekeket) szeretne nevelni. Azok egyszer felnőnek, és olyasvalakit szeretnének látni önben, akire felnézhetnek, akit tisztelhetnek. Jelenlegi magatartását tekintve pedig egyetlen réteget tudnék, akik talán felnéznek magára, ám azt itt most, ha lehet, nem nevezném meg.

források:


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése