2014. ápr. 6.

Választások I. - Futballdemokrácia

I. FutballdemokráciaÖsszefogásék szerint a demokrácia megszűnt. Ha nem ők vannak hatalmon akkor azonnal meg kell kérdőjelezni a bíráskodás (értsd: választási rendszer) szabályosságát. Nem ezt szoktuk látni egy túlfűtött futballrangadó után?
Április 6-a után nem lesz más lépése a baloldali összeborulásnak, mint megkérdőjelezni a kormány (bármilyen is legyen az) legitimációját.
Ne legyenek kétségeink, ha 17%-os sípcsonttöréssel buknak, akkor is a választási rendszerre kenik, no meg a fasiszta ámokfutásra. Előrejelzik a saját győzelmüket, de zárójelben odabiggyesztik a végére mindig, hogy az egész egyébként csalás és becstelenség.

Lássuk a hasonlóságokat egy futballedző és egy baloldali politikus között:

Edzőszáj: "A bíró teljesen alkalmatlan volt a játék irányítására, oda befújt két tizit, ide egyet sem, és amikor kiállította Józsit, az labda volt. Bezzeg amikor a Jászkarafaszajenőpusztai játékos megtiporta szándékosan a kapus kezét, az nem ért pirosat! És hol láttuk, hogy a negyedik játékvezető folyton a velem foglalkozik, bezzeg egy Fergusont vagy egy Mourinhot sosem figyelnek ennyire!"

Balosszáj: "A választási rendszer alkalmatlan volt egy baloldali győzelemre, a kormánypárt magának előnyt kovácsolt, persze számunkra teljesen alkalmatlan választási rendszert alakított ki és amikor kizárták Józsit a választókerületéből, az nem is volt szavazatvásárlás. Bezzeg amikor Orbán és oligarchái teherautókkal vitték a szavazókat ide-oda, az nem járt kizárással! És hogy van az, hogy mindenki a Simon Gáborral foglalkozik, egy Merkel vagy egy Cameron-féle demokráciában lehetetlen lenne egy ilyen hazugságkampány!"

Csak én érezném az NBI színvonalát a produkcióban?

II. Szalonképtelen vezetők a baloldalon

Joker gonosz! Mesterházy gonosz! A pina ...?... azt legalább megdugjuk!

Mesterházy szája alkalmatlan bármilyen beszédre, de azért a vulgár-proli stílust sikeresen átvette Gyuriferitől.(Néha köpköd is mondat végén.) Érdekes módon pár hónapja ez a korcsmai fröcsögés még nem volt tapasztalható nála, de hát a finish az bizony finish. Bármilyen beszédre azért is alkalmatlan, mert olyan a szája, mint a Jack Nicholson féle Jokernek, vagy egy vaginának. (Egy kedves ismerősöm csak punciszájnak hívja.)
Feri a legnagyobb szónok, csak az emberek nem tudják komolyan venni. Az állatoknak persze sikerül, azok majd rakják is az X-et. Imádni való, ahogy üvöltözik és mindenki bűnöző szerinte, csak ő nem. Zuschlág Jánostól megtudhattuk, hogy szereti Feri a szeszt, valószínűleg azért ilyen vehemens, viszont ugye senki se szeretné, ha valami nemzetközi szerződés eltűnne egy házibuliban, vagy belefőznék a pálinkába?!
Bajnai arra jó csak, hogy megpimpósodjon a tokaji a szájában. (Janka néni nagy bánatára.) Aki hitt benne még pár éve és most is hisz egy ilyen balos gangbang partiba beszállás után, az vessen magára. Pont.
Szabó Tímea amolyan belvárosi álértelmiségi látszatát kelti, aki szidni tudja a kormányt, meg gecire idealista, csak éppen nem tudja mit is kéne tenni az országgal, ráadásul nem tűnik túl okosnak. Én maximum egy Rocco Siffredi castingban tudnám elképzelni.
Fodor a múlt miatt szalonképtelen. Volt már kormánytag, a bukott SZDSZ fenegyereke. Ha valaki nem ismeri a múltját még komolyan is vehetné, miatta kap is egy piros pontot a szövetség. Úgy érzik a kedves olvasók, hogy ez kevés?
Programjukról nehéz beszélni, mert nincs.

III. Jobboldali ellenzék

Mindenképpen szalonképessé vált a Jobbik, de még kevés ez a mérsékelt jobboldalon lévő szavazatok elcsenésére. Sokan még mindig lehetetlennek tartják a terveiket, bár aki elolvasta a közel száz oldalas programjukat az tudja csak ezt értékelni. A program tele van jó pontokkal, pártállástól függetlenül elfogadható nagy része. Mindenki döntse el este 7-ig, hogy mit gondol, de csak a program elolvasása után, náczizni meg nem ér, ha már demokraták vagyunk.

IV. Kormány: "Folytatjuk!"

Az előző négy évet mindenki látta és tapasztalta. A kutatások szerint lehetetlen a kormány veresége, de egyszer már bebukta ilyen módon a Fidesz a dolgokat 2002-ben. Akit meg egyszer megmart egy kígyó, az a gyíktól is retteg.
Erre gondolt Orbán is, amikor folyamatosan buzdított (és buzdít) a szavazásra. A Fidesznek nincs programja, Orbán Viktor ennyit kínált programnak: "Folytatjuk!"
Úgy gondolom ez elég nekik. Csak mozgósítaniuk kell, a meglepcsihez csoda kell. A Fidesz szorzója 1.22, mint a Bayern Münchené mondjuk a KTE ellen.

V. Focimeccs

Április 6-a ünnep lehet számunkra. Ugye mindenki érzi, hogy végre eltűnhet a kabarébrigád a köztudatból? Egy ország ül majd a tévé elé és nézi majd a történéseket, mint egy focimeccset.

VI. Ne valami ellen szavazzunk!

Nehéz lehet úgy élni, hogy valami ellen szavazol és teszel, nem valamiért. A demokrácia felkent harcosai, hősei pedig ezt teszik. Talán nem pont ők értelmezik félre a demokrácia lényegét?
Mindenki arra szavaz, amire akar, de ne valami ellen szavazzon, hanem valamiért. Mondjuk Magyarországért, a kutyák szavazati jogáért, vagy a női kvótáért. (Még akkor is ha nettó hülyeség.)


                                                                                                                                          GBucó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése