2014. ápr. 7.

Választások II. - Narancsos bukta
Barroso ajándéka
Biztosra vehetőek a választási eredmények. Két kisebb meglepetést kaptunk csak az arcunkba, a papírformát hozta a Fidesz, mint a Real Madrid a hétvégén. Mától - egyesek szerint - jön a keleti despotizmus, a nyugdíj havi száz forint lesz és nyolcmillióan fognak éhezni.

I. Meglepetések

Leesett az állam, amikor az események figyelése közben hallottam a köztévéből: Bejutott az LMP. Tegnap - akárhogy is jósolta a Nézőpont - egy garast sem tettem volna a parlamenti részvételükre. Erőtlen kommunikáció, a gyermekiesen beszélő Schiffer, hippiszerű zöldeskedés jellemezte csak őket. Ráadásul ez a párt úgy szétszakadt, mint Jugoszlávia. Ennek ellenére hozták az 5%-ot a Budapesti szavazatokkal, ha nem szakad ki még egy "mégsemlehetmásapolitika" tömb, akkor talán fejlődhetnek is.
A másik nagy érdekesség a Jobbik erősödése. Voltak pillanatok a szavazatszámlálás közben, mikor úgy érezhettük, hogy a Kormányváltókat(haha!) is megelőzik. Ha megelőzték volna a baloldalt, akkor száz százalék, hogy az ATV-n leadták volna a Schindler listáját. Sajnos nem sikerült, de így is elégedettek lehettek, hiszen javultak az eredményeik az előző választás óta. Talán Budapesten kéne erősödniük és akkor 2018-ban nem lesz szomorú a Gábor, valamint Dúró Dóra sem fog elvetélni a következő kicsi Novák Elődre várva.

II. A győztesek

A Fidesz-KDNP újra kormányt alakíthat, majdnem biztos, hogy újra kétharmaddal. Európában nincs ilyen mértékben támogatott párt, viszont a következő négy évben virítani kell majd valamiféle életszínvonal javulást is, ha nem akarnak szembenézni egy új baloldali hereszorongatással, vagy egy Jobbik-féle választási győzelemmel. Alkotmányoztak, törvényeket hoztak, megadatott nekik, hogy a legnagyobb bajuk kampányidőszakban az volt, hogy ne nyeljék félre az olaszrizlinget, amíg röhögnek a baloldali oda-vissza kibaszósdin, ilyen bizony még nem volt az előző huszonnégy évben.
Ez a négy év már nem lesz kenhető az előző nyolcra, ha innentől nem fog Magyarország általuk a mennybe menni, akkor ők mennek ellenzéki padsorokba.

III. Narancsos bukta! Ugye milyen finom?

Imádni való volt nézni a baloldal bukását. Egyenesen nevetséges volt. Már fél tíz és tíz között elkezdte Bajnai Gordon mantrázni, hogy "ez a választás nem legitim" meg "csalás", innentől már csak hátra kellett dőlni a fotelban, szisszenteni egy sört, majd várni, hogy mit fognak hablatyolni a bukás után. Szoci szerelmeink szerintem már vasárnap reggel tízkor a magyarázkodó beszédeket írtak, fél tízkor már csak azon agyaltak, hogy gratuláljanak-e Lucifer Viktornak, avagy sem. Nem tették.

Bekövetkezett a magyar politika legbalkánibb pillanata, amikor az ellenfél (nem ellenség, ahogy Lendvai Ildi gondolja) nem gratulált a győztesnek. Dobálóznak mindig különböző dolgokkal, hogy "ez nem európai" meg "nem tisztességes", erre ki az aki nem európai? Ti, kedves szegfűszorongatók.
Ahogy tegnap megjósoltam, azonnal kezdetét vette a bíráskodás megkérdőjelezése, Bajnai Gordon már egyenesen Détári Lajost idézte mondataival. Ők "négyszáz méteres gátfutással kezdtek, a Fidesz száz méter síkkal". Igen. Lehet kenni a választási rendszerre, de a demokrácia úgy működik, hogy van a sok (néha még olvasni sem tudó) állampolgár és rakja az ikszet. Bizony, ha kormányt akar váltani rád szavaz az ember. Nem a Fideszre.Gyurcsány megint jött a huszadikszázadozással. Ugye akkor is rosszul döntött szerinte a többség meg ma is. (Holokauszt! Értem?) Jobbikra is ki kellett térni persze, hogy ők nácik, meg hogy kiírják Magyarországot Európából (a Fideszre nem ugyanezt szokták mondani?), meg lesz itt pogrom is, meg minden.
Feri úgy nézett ki, mint aki majdnem sír. Színészi tehetségét ajánlom figyelmébe Martin Scorsesének, hátha DiCaprioval összevesznek.
A többiekről nem érdemes beszélni, ugyanaz a langyos semmitmondás történt, ami eddig. Attila meg senkit sem érdekelt, hiszen ő vitte el a balhét. Ferit kell majd figyelni a következő hetekben, hogy kinek a farába dugja majd a négerméretű műfaszt és kinek a farvizén akar majd ő lenni a baloldal Al Caponéja.

IV. Jövő
Gyurcsánynézés, mint kínzás.

Innentől fasisztoid halálbrigádok lepik el a főtereket, aki nem keresztény és magyar azt karóba húzzák és a deszkapadlóhoz csapkodják a csecsemőfejeket. A játszóterek helyén bitófák lesznek, a nyugati határokat lezárják, és aki át mer menni, azt huszonnégy órás Gyurcsány-beszéd nézésre ítélik. Az országban hétmillió éhező lesz a Nagy Stadionépítő Terv miatt, valamint levágják Schmuck Andort.Sok sikert a túléléshez!


                                                                                                                 GBucó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése