2014. jún. 9.

Tökéletes párt? - Interjú Czopf Ernővel, az Isten Párt Magyarországért mozgalom vezetőjével

Interjút készítettünk Czopf Ernővel, az Isten Párt Magyarországért mozgalom vezetőjével. Szót ejtettünk programjukról, a valódi zöld politikáról, valamint az elszámoltatás kérdéséről.-Először is: Hogyan és mikor alakult a párt? Vannak hasonló pártok a magyar színtéren? Volt jogelődje a pártjuknak?

Czopf Ernő: A párt 2013-ban alakult és egy világmozgalom része. A kirgiz istenpárt volt az első bejegyzett istenpárt, azóta világméretűvé nőtt a mozgalom. Magyarországon hasonló párt még nem született és jogelődünk sem volt, ugyanis ez a politikai gondolat viszonylag új, hiszen a kirgiz istenpárt is csak 2009-ben vált hivatalosan bejegyzett párttá Nurszultan Burzujev vezetésével.

-Mitől istenpárt egy istenpárt?

Czopf Ernő: A megnevezés története és lényege pofon egyszerű: Isten, mint mindent magába foglaló entitás, csak jóval rendelkező és minden cselekvést végrehajtani tudó lény. Mi istenhívők vagyunk, de nem keresztények. Mi a vaisnavizmust követjük, s csak a vaisnavizmust tartjuk elfogadható vallásnak a földön. Egyik programpontunk is a vaisnavizmus államvallássá tétele. Pártunk az államot is, mint istenpárt csak úgy tudja elképzelni, ha az állam maga minden cselekvés végrehajtására képes.

-Hogy érti ezt? Egy állam cselekvőképességének is vannak határai, nem igaz? 

Czopf Ernő: Ez kérem hülyeség és kishitűség. Pont az ilyen kishitűség miatt tart itt a magyar nemzet, nem láttuk át, hogy milyen dolgokra is képes egy istenpárt által irányított állam, és hogy milyen lehetőségek rejlenek az államhatalom erejének kiaknázásában.

-Pontosabban? Miben tudnának cselekvőképesebbek lenni és erősebb állami kezet létrehozni, mint a Szovjetunió az 50-es években?

Czopf Ernő: Hallott ön arról, hogy az időjárást sokan isteni erők hatásának tudják be? Felvilágosítom, ha nem tudná, hogy ez igaz. Mi például az időjárást is irányításunk alá vennénk, amennyire erőnk engedi, és a mezőgazdaságban fontos növények pontosan annyi esőt kapnának, amennyi egészséges fejlődésükhöz kell. A polgároknak nem kell félniük a jégesőktől, ugyanis betiltanánk, ugyanúgy, mint az orkán erejű szelet.

-Kicsit furcsának érzem a gondolatot, amit éppen kifejtett az imént. Menjünk tovább: Mitől másabb zöldek önök, mint a legnevesebb magyarországi zöld párt, az LMP?

"A magyar eper halálos ellensége"
Czopf Ernő: Szerintem ön is tudja az előbb elmondottakból, hiszen egyenesen következik előbbi mondataimból a kérdésére a válasz. Hogy akar Schiffer András és Szél Bernadett hiteles zöld pártként tekinteni saját formációjára, mikor az időjárást nem veszik bele programjukba? Hogy akarják megvédeni például az epret a jeges esőtől, ha nem avatkoznak közbe? Ebből látszik, hogy az LMP egy hazug, csaló, hiteltelen párt és meggyőződésem, hogy Schiffer András a magyar eper halálos ellensége. A gazdaságunk ugyanis egy helyben fog topogni, míg az eperipart nem virágoztatjuk fel. Schifferék valami, vagy valakik hatására teljes mértékben eperellenségek.

-Értem. Mi a véleménye a mai politikai helyzetről és a mai politikai szereplőkről?

Czopf Ernő: Szemfényvesztők társasága uralkodik, s népellenes törekvések valósulnak meg minden nap. A jelenlegi kormánypárt erős államot csinál, amit üdvözlünk, de nem tetszik a szociális demagógiájuk. A Jobbik hatalomra kerülése is talán erős államot eredményezne, de mi velük sem tudnánk szövetséget kötni kemény és határozott elveink miatt.
"Hulladék"
A helyzetnek a baloldalon örülünk, a mi pártunk erősen baloldal ellenes, ugyanis mi az indiai kasztrendszert vezetnénk be programunk szerint és ez a liberalizmussal összeegyeztethetetlen. Meg egyébként is milyen genetikai hulladékok vannak néhány pártban? Például itt van ez a Niedermüller Péter a Demokratikus Koalíció frissen bejutott magyar(?) EP képviselője. Kurva ronda, egy genetikai szemét, Farkasházy Tivadar a négyzeten. Hogy Kertész Ákost idézzem: genetikailag alattvaló. Mi nem engednénk, hogy ilyen formájú lények megszülethessenek, programunkba, mint istenpárt be is emeltük a fogantatás előtti abortuszt. Ezzel az alkotmányt sem sértenénk, hiszen az alaptörvény csak fogantatástól védi a magzatot. Parlamentbe kerülésünk esetén első dolgunk a "Lex Farkasházy-Niedermüller" törvényjavaslat beterjesztése lesz, ugyanis mi adunk az esztétikára és szeretnénk ha ez meglátszana az emberek fején.

-Milyen további programpontjaik vannak, amiket nagyon fontosnak tart? 

Czopf Ernő: Az egyik az elszámoltatás, de szigorúan nem Jobbik módra. Náluk - megjegyzem - legtöbbször a módszer rossz. Ők itt holmi bírósági eljárásokkal játszadoznának, meg hasonlók. Mi az időutazás lehetőségét vennénk igénybe Visnu segítségével természetesen. Az eljárás egyszerű, mint egy ötforintos: Visszamegyünk az időben, és megkeressük például Niedermüller Péter anyukáját, mikor hat hónapos terhes, majd kicsapjuk a viperánkat és úgy megverjük, mint a rongyot, ezzel elősegítve a spontán vetélést.
Másik fontos programpontunk a kasztrendszer bevezetése. Kaszton kívüliek, azaz pariák a cigányok valamint az RTL Klub és a TV2 trash műsorainak aktív élvezői lennének. Az, hogy a négy fő kasztba (brahminokksatrijákvaisjáksúdrák - a szerk.) ki kerül, arról programunkban olvashatók információk bővebben. Azt hiszem ebből kiderül, hogy pártunk erősen elitista.

-Az önök államában vallásszabadság lenne és demokrácia?


Czopf Ernő: Természetesen, hiszen nincs mitől félnünk. Visnu ereje és támogatása minden szavazást megnyer nekünk, ha eljő a megfelelő időpont. Rivális vallásaink nem lesznek, ezért nem fogjuk tiltani a kereszténységet. Erős állami szerepvállalásunk nem fogja maga után vonni a szükségtelen erőszakot és a felesleges diszkriminációt.


-Köszönöm az interjút!


Czopf Ernő: 
Én is köszönöm, még elmondanám, hogy pártunk tagfelvételt hirdet! A megadott elérhetőségeken tessék jelentkezni!

-Biztosan fognak jelentkezni! A viszontlátásra!


ÁLINTERJÚ

                                          GBucó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése