2014. nov. 28.

Heti Agybaj #01.


Vagyok annyira mazochista, hogy délutánonként hazafelé utazva a metrón átböngészem az aznapi híreket. A legtöbbnek persze a címén vagy a leadjén végigfutva már kiakadok és tovább is pörgetek, azonban néha akad egy-kettő, ami olyannyira abszurd, olyannyira lehetetlen, olyannyira süt belőle a dekadencia, hogy egyszerűen nem tudom nem továbbolvasni. Azután persze hogy ez megtörtént, átkozom magam, és legszívesebben a következő megállónál leszállnék a szerelvényről, hogy egyszerűen a sínekre ugorva eldobjam az életem. 

Heti agybaj című hírválogatásunk következik.
Megmenekült a vágóhídról a meleg bika

Jótékony felajánlásoknak, köztük A Simpson család című animációs sorozat producere és társalkotója, Sam Simon adományának hála, megmenekült a mészárszéktől Írország meleg bikája, Benjy. A bika “bűne”, hogy idén egyetlen üszőt sem volt képes megtermékenyíteni gazdája nyugat-írországi farmján. Az állatorvosok szerint az állat termékeny, de nem a nőstényekhez, hanem saját neméhez vonzódik, különösen az őt felváltó bika iránt érdeklődik. -írja cikkében a gepnarancs.hu 

A homoszexuális állat életének megmentése mellett mind melegjogi, mind állatvédő szervezetek lelkesen kampányoltak, most pedig, hogy a Benjy névre hallgató bika megmenekült, mindnyájan boldogak. A világ ismét egy kicsit szebb hely lett, hiszen valahol Írországban egy homokos szarvasmarha boldogan legelészhet a zöld mezőkön barangolva anélkül, hogy bárki is bánthatná. Igazi megható, könnyfakasztó nap ez a mai, örvendezzünk hát mi is!

Aztán persze ha kellőképpen kividámkodtuk magunkat, majd álljunk is meg egy rövid pillanatra!
Előre szeretném bocsájtani, hogy városi gyerek vagyok, és nyilván kevésbé kompetens a témában, ellenben annyival azért még tisztában lennék, hogy a szarvasmarha, mint olyan, haszonállatnak minősül. Ebből fakadóan nyilván, bármennyire szomorú is, ha nem képes teljesíteni a ráruházott feladatát (jelen estben a reá vágyakozó tehenek megtermékenyítését), nyilván gazdájának csak erős deficitet jelent és bosszúságot okoz.
Ez persze nem jelenti azt, hogy egy oktalan, nemi identitásáért felelősségre tulajdonképpen semmiképp nem vonható állatot azon nyomban a vágóhídra küldeni humánus dolognak minősülne. Egyáltalán nem erre szeretnék célozni, csupán gondolkodjunk el azon:  Hány száz, hány ezer hasonló élőlény végzi naponta a húsipar késeinek és darálóinak éles acélkarmai közt, pusztán azért, mert mondjuk képtelenek megtermékenyíteni egy tehenet. Nem azért, mert melegek, hanem mert esetleg valami más, olyan jellegű problémából kifolyólag nem megy nekik, ami mellett szexmentesen ugyan, de egészen nyugodtan élhetnének teljes értékű életet. Mellettük ki fog kiállni? Az a  maréknyi kattant vegán, aki a saját anyját is megveti azért, amiért hétvégente szejtán helyett csirkepörköltet főz ebédre? Az bizony édeskevés.
Hol vannak a különböző kisebbségi jogokat védő szervezetek és a milliárdos producerek akkor, amikor arról van szó, hogy a húsipar által asztalunkra okádott, hormonkezelt, filléres darálék egyáltalán az emberek asztalára kerülhet? Hol vannak az ultraradikális megmondóemberek, amikor egy olyan világban kell élnünk, ahol a tehén nem házasodhat a gúnárral? Igazágos ez így? NEM!

Feljelentették Konstanca polgármesterét, mert hasonlít Hitlerre 

Adolf Hitlerhez való hasonlósága miatt feljelentette a Fekete-tenger parti Konstanca város román polgármesterét a legfőbb ügyészségen egy civil szervezet - számolt be a Maszol.ro. 
A cikk szerint a politikus orra alatt elhelyezkedő szőrpamacs botrányos és félelemkeltésre alkalmas, ugyanis a történelem során senki más nem viselt ilyet, kizárólag a németek rettegett diktátora, a gonosz egyenesen a pokolból szalajtott zabigyereke, Adolf Hitler. Na meg Charlie Chaplin és a nácikkal vajmi keveset törődő, megboldogult dédapám, na de mindegy, kivétel erősíti ugyebár a szabályt, szokták volt mondani.

Adolf Hitler, a náci diktátor, valamint egy fickó, akit feljelentettek azért, mert nincs szépérzéke
  Jelen esetben számomra nem az az aggasztó, hogy ez a román fickó hasonlít egy, a történelem sötétjében már rég eltűnt, gonosz emberre. Sokkal inkább félelmetes az, hogy az esztétikai érzéknek még egy halvány szikráját sem képes felmutatni.
Elképesztően rosszul öltözködik, ráadásul arcszőrzet terén is sikerült elégtelenül mellétrafálnia. Hát miféle példát mutat majd így a kis román lurkóknak, mi?

 Az oldalra fésült haj és a hitlerbajusz mellett viselt rózsaszín ing olyannyira nem esztétikus így együtt (meg egyébként sehogy máshogy sem...), hogy mellette a bundesliga-frizura mackónadrággal történő vegyítése is magazinokba illő divatbravúrnak minősülne, de ugyebár ízlések és pofonok, kinek a pap, meg mittudomén... Ezt nyilvánvalóan az olyan vadliberális szervezeteknek kellene leginkább megérteniük, akik szerint a lilára festett rasztahaj és a piercingekkel teletűzdelt arcberendezés teljes mértékben elfogadható, ellenben egy ujjnyi orr alatt viselt szőrzet már felháborítónak és vérlázítónak minősül.
A hős antifasiszták szerencsére minden fegyvert bevetnek annak érdekében, hogy soha többé ne térhessen vissza a vérszomjas náci diktátor, és nem kímélik még azokat a sötétben bujkáló ellenforradalmárokat sem, akik védtelen állatoknak merik álcázni magukat, csak hogy a fasizmus és nácizmus ordas eszméit szabadon, büntetlenül terjesszék.

Hitler gonosz volt, rossz, okés, ezt elfogtuk, megértettük, elfogadtuk. Ellenben erről nagy valószínűséggel mégsem a bajusz tehet, mint ahogy Sztálin elvtárs esetében sem a dús arcszőrzet lehetett az elkövetett rémtettek oka.
Mindegy, a lényeg, hogy Leninnek például bármikor öltözhetek, Adolf Hitler azonban tabu. Ezt majd megpróbálom észben tartani, hasznos lehet még, mikor az élet útvesztőiben bóklászva egyszer csak eszembe jut:"Ne legyél náci!!!44"

(Többek állították már egyébként, hogy megtévesztésig hasonlítok I. Apafi Mihály, egykori erdélyi fejedelemre, és most akkor nem tudom. Félnem kellene? A székely zászló bizonyos helyeken nemkívánatos jelképpé történő nyilvánítása után bizony már ezen sem lepődnék meg túlzottan.. -szerk.)

Megváltozhat a Real Madrid címere az új szponzor miatt

A királyi gárda az UAE bankkal, Abu-Dzabi nemzeti pénzintézetével készül szponzorációs szerződést kötni. A tervek szerint a többnyire muszlim vallásúak által lakott területen a Real Madrid címerével díszített hitelkártyákat adnának ki, ugyanakkor egy apró változtatást eszközölnének a 83 éve használt emblémán. A megállapodás értelmében eltűnne a keresztény jelképnek számító apró kereszt a címer tetejéről. - olvashatjuk az ultrasliberi.hu hírei között. 


 Akkor most képzeljük el a következő szituációt: Bármilyen más kultúrkör sokéves hagyományokkal megáldott, bármiféle tevékenységet végző klubjának új vezetősége eltüntetné az adott szervezet címeréről annak jellegzetes, saját kutúrkörére utaló, báriféle jegyét. Mekkora botrányt lehetne ebből csapni, hm?

Vagy mi lenne, ha a kebabos bódékon nem díszeleghetne félhold meg csillag? Mert az nekem, mint Dobó István büszke leszármazottjának, mondjuk bántaná a szemem?

Valamiféle barokkos körmondattal, roppant mód szofisztikáltan szerettem volna befejezni eme bejegyzést, ellenben úgy gondolom, jelen esetben nincs értelme ékes szóvirágokat és előre polírozott fárzisokat előrángatni a közhelyszótárból, ezért végszóként mindössze annyit hagynék itt a progresszió élharcosainak címezve: Elmentek ti bizony anyátok picsájára!

Köszönöm a figyelmet, a Heti Agybaj nagy valószínűséggel hamarosan folytatódik, habár nyilvánvalóan boldogabb lennék, ha ez nem így történne.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése